Meld je aan en ontvang direct 7,50
Help
Speciale studenten zorgverzekering is veel goedkoper
16/10/2015

Herinner je 'm nog? Die brief die vlak voor je achttiende verjaardag op de mat viel en die nog het er nog even extra inwreef. Vanaf nu ben je volwassen en moet je zelf je zorg regelen! Huilen met de pet op dus, want wanneer je geen basiszorgverzekering hebt afgesloten is dit illegaal en riskeer je een hoge boete. Om die verplichte maandelijkse kosten een beetje te dekken zijn wij op zoek gegaan naar de goedkoopste zorgverzekering 2016. Hoe zit het nou precies met die zorgverzekering, premie en zorgtoeslag?


 

Zorgverzekering premie 2016
Een zorgverzekering is dus verplicht, maar je kunt door allerlei trucjes alsnog een zo goedkoop mogelijke verzekering afsluiten. Zo kun je vanaf half november via StudentenCashback de verschillende zorgverzekeringen vergelijken en zo de goedkoopste voor jou eruit pikken. Let er wel op dat je niet onderverzekerd bent: als je weet dat je volgend jaar allerlei dure afspraken (dokter, specialist, tandarts, orthodontist) hebt staan of op de wachtlijst staat voor een operatie is het beter om je daar ook voor te verzekeren. Die tandarts en orthodontist vallen tegenwoordig ook niet meer onder je zorgverzekering, daar heb je een aanvullende verzekering voor nodig.
 

Gooi je eigen risico omhoog
Ga je jaarlijks een keertje langs voor controle bij de tandarts en heb je verder geen klachten? Dan loont het juist om je eigen risico op z'n hoogst te zetten. Hoe hoger je eigen risico, des te minder maandelijkse lasten je hebt. Zorg er wel voor dat je dit eigen risico ook daadwerkelijk kunt betalen als de nood echt hoog is en je bijvoorbeeld onverwachts in het ziekenhuis terecht komt. Je wil natuurlijk niet in de financiële problemen terecht komen door een verkeerde inschatting.


 

Regel je zorgtoeslag
Check bij de belastingdienst of je in aanmerking komt voor zorgtoeslag 2016. Deze toeslag is bedoeld om mensen met een laag inkomen in staat te stellen een goede zorgverzekering af te sluiten, maar jongeren en studenten verdienen vaak onder de norm en hebben daardoor ook recht op zorgtoeslag. Als je maximale zorgtoeslag krijgt en zelf tien euro bijlegt heb je al een prima verzekering.


Speciale studenten zorgverzekering
Denk je dat alleen je vader recht heeft op collectiviteitskorting? Think again! Juist als student krijg je overal korting. Niet alleen bij de kapper en je favoriete pizzeria, maar ook op je zorgverzekering. Onder andere Zilveren Kruis, Anderzorg en FBTO geven korting. Het uitzoeken waard!

> Bekijk alle zorgverzekeraars via StudentenCashback.nl hier!

    Share on Google+
  Leen Bakker
Close
tot 6,50% CashCoins
25% korting op je eerste aankoop bij Groupon Shopping
Code:GROUPON4LIFE
visit register click